Vlada pozajmila 250.000 KM

Bez autora
Aug 23 2012

Odlukom Vlade FBiH na današnjoj sjednici u Mostaru privrednom društvu KTK Visoko d.d. Visoko odobrena je kratkoročna pozajmica 250.000 KM iz naplaćenih sredstava iz pasivnog podbilansa koja se nalaze na posebnom deviznom računu Agencije za privatizaciju u BiH. Agencija će iznos uplatiti na račun Federalnog zavoda PIO/MIO u svrhu izmirenja obaveza KTK Visoko za uvezivanje radnog staža zaposlenika koji su ispunili uslove za odlazak u penziju. KTK će ovaj iznos vratiti od prvih naplaćenih sredstava od prodaje imovine ovog privrednog društva u postupku male privatizacije, najkasnije u roku 60 dana od dana transakcije.

Vlada pozajmila 250.000 KMOdlukom Vlade FBiH na današnjoj sjednici u Mostaru privrednom društvu KTK Visoko d.d. Visoko odobrena je kratkoročna pozajmica 250.000 KM iz naplaćenih sredstava iz pasivnog podbilansa koja se nalaze na posebnom deviznom računu Agencije za privatizaciju u BiH, saopćeno je iz Vlade FBiH.

Agencija će iznos uplatiti na račun Federalnog zavoda PIO/MIO u svrhu izmirenja obaveza KTK Visoko za uvezivanje radnog staža zaposlenika koji su ispunili uslove za odlazak u penziju.

KTK će ovaj iznos vratiti od prvih naplaćenih sredstava od prodaje imovine ovog privrednog društva u postupku male privatizacije, najkasnije u roku 60 dana od dana transakcije, navodi se u saopćenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik